21.31.18
Найдивніша релігія
      У світі багато дивних речей, і одна з них - це релігія. Є звичні для нас релігії і вірування, які не дивують. Але в інших регіонах зустрічаються вірування і релігії, які, окрім, як дивними, не назвеш. 

Мені здається, однієї з найбільш незвичайних сумішей старих і нових вірувань є віра пігмеїв з віддаленого регіону Республіки Конго. 

Коли ви чуєте їх розповіді, то спершу не дивуєтеся. Вони кажуть, що у всіх живих істот, включаючи тварин і рослин, є дух /душа. І дерево, будучи зрубаним, "кричить", вмираючи. 

Всі духи /душі - це подарунок головного бога, ім'я якому - Комба. Цей бог розпоряджається і живими і мертвими, і він управляє переродженням. Наприклад, якщо ви вели себе протягом усього життя добре, то проблем у вас не буде, ви підете в Путу, це щось на зразок раю. 

Якщо ж ви були поганою людиною, і когось убили або навіть з'їли, то ви в наступному житті перетворитеся на жертву: переродитися в невелику тварину, яка являє собою їжу для хижих тварин. 

Нічого дивного поки ні? Поки не було, але от, що цікаво. "Пута" - це синонім слова "Європа". З якоїсь причини пігмеї Конго вірять, що після смерті хороша людина, приходячи в Путу (потрапляючи в Європу) скидає шкіру, і стає... ну, білою людиною.

Так що ті читачі, хто живе в Європі, можете радіти - ви в раю, як його собі уявляють пігмеї з Конго :)

Переглядів: 327 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
der="0" width="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
Ім'я *:Email:WWW:
Код *:
close